Project Description

Een jaar geleden zeiden we tegen elkaar: ‘Blijf gezond!’. Nu zeggen we: ‘Hou vol!’. Sporen van de pandemie zijn ook in ons blad te vinden. Zie de column van de voorzitter. En zie alle evenementen op losse schroeven. Tegelijkertijd lukt het de redactie nog steeds om Terebinth te vullen – we hebben weer een afwisselend nummer voor u gemaakt. Drie bijzondere begraafplaatsen komen dit keer aan bod: Groenesteeg in Leiden, de oude begraafplaats aan de Hofstraat in Winschoten en de Chinese begraafplaats op Kranenburg in Zwolle. Over die laatste gaat ook de fotoreportage.

Verder de zoektocht van Rinny E. Kooi naar haar voorvader Geert Reinders en – bien étonnés de se trouver ensemble – het broederschapsgraf van de Hells Angels in Haarlem, waarover Wouter Schrover een artikel schreef. Wim Cappers wijdt het openingsartikel aan de in januari overleden Henk Kok, welbekend funerair-erfgoed-pionier, of, zoals
Wim schrijft, ‘een eenpersoons Terebinth’. Dit herdenkingsartikel geeft tegelijkertijd een overzicht van driekwart eeuw werken aan behoud van funerair erfgoed.