Een jaar geleden zeiden we tegen elkaar: ‘Blijf gezond!’. Nu zeggen we: ‘Hou vol!’. Sporen van de pandemie zijn ook in ons blad te vinden. Zie de column van de voorzitter. En zie alle evenementen op losse schroeven. Tegelijkertijd lukt het de redactie nog steeds om Terebinth te vullen – we hebben weer een afwisselend nummer voor u gemaakt. Drie bijzondere begraafplaatsen komen dit keer aan bod: Groenesteeg in Leiden, de oude begraafplaats aan de Hofstraat in Winschoten en de Chinese begraafplaats op Kranenburg in Zwolle. Over die laatste gaat ook de fotoreportage.

Verder de zoektocht van Rinny E. Kooi naar haar voorvader Geert Reinders en – bien étonnés de se trouver ensemble – het broederschapsgraf van de Hells Angels in Haarlem, waarover Wouter Schrover een artikel schreef. Wim Cappers wijdt het openingsartikel aan de in januari overleden Henk Kok, welbekend funerair-erfgoed-pionier, of, zoals
Wim schrijft, ‘een eenpersoons Terebinth’. Dit herdenkingsartikel geeft tegelijkertijd een overzicht van driekwart eeuw werken aan behoud van funerair erfgoed.

Grafmonument op de Chinese begraafplaats ‘Het paradijs’, Kranenburg, Zwolle. Let op de streng symmetrische opbouw. Foto Bert Pierik

Inhoud

2 Van de voorzitter en Varia
3 Mens & plek: Gea Schelhaas
4 De laatste eer aan Henk Kok
7 Funeraire wandeling: Begraafplaats Groenesteeg in Leiden
11 Bij het graf van Geert Reinders
14 Fotoreportage: Chinese begraafplaats Zwolle
16 Hera-project: Chinese begraafplaats Zwolle
18 Het broederschapsgraf van de Haarlemse Hells Angels
21 Boeken en media
22 Reactie op LOB-rapport
23 Terebinthnieuws en Noordenwind
24 Onze begraafplaats: Winschoten
28 Uit het veld: Naomi Hoogenberg

Een nummer van Terebinth nabestellen?

Wilt u een nummer vanTerebinth nabestellen? Neem dan contact met ons op. Voor alle nummers geldt: zolang de voorraad strekt.