Home >> Funerair erfgoed >> Links

Stichting Oude Groninger Kerken

De Stichting Oude Groninger Kerken zet zich in voor het materiële en functionele behoud van de monumentale Groninger kerken en hun omgeving.

De stichting won in 2016 de eerste Gouden Terebinth. Zie Terebinth 2015-2 (Themanummer Groninger begraafplaatsen) en 2016-3 (uitreiking GTB).

Atelier Terre Aarde

Atelier Terre Aarde is een website die dood, rouw en begraven een normale plaats in het leven wil geven. De nadruk ligt op de funeraire cultuur in Europa.

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover

In Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover staat het nationaal funerair erfgoed en de moderne uitvaart in het multiculturele Nederland van nu centraal. De collectie omvat onder meer oude haarschilderijen, dodenmaskers, filmfragmenten, kisten en urnen.

Stichting Dodenakkers

De Stichting Dodenakkers.nl heeft ten doel het op populairwetenschappelijke manier inzicht geven in de funeraire cultuur in Nederland.

Stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen (sKBL)

sKBL verzorgt informatie, educatie en promotie, maar is ook actief in het versterken van de onderlinge band tussen eigenaren van kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen.

Tuinhistorisch Genootschap Cascade

Cascade is een onafhankelijke stichting gerespecteerd door instellingen als universiteiten, hogescholen, academies, verenigingen en stichtingen in de wereld van het groene erfgoed en de natuur- en landschapsbescherming. Hier vindt u ook beschrijvingen van bijzondere begraafplaatsen.

Uitvaart Internet Diensten

De informatie- en adressengids rondom de uitvaart.

Uitvaart.nl, uw complete uitvaartgids

De plaats op internet waar terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg gepresenteerd worden als een samenhangend geheel.

Project Online Begraafplaatsen

Het project ‘Online Begraafplaatsen’ heeft als doel het gratis beschikbaar stellen van begraafplaatsinformatie. De doelgroep is enerzijds de genealogisch onderzoeker en anderzijds de geïnteresseerde familieleden. Op deze site worden de gegevens op een objectieve wijze weergegeven met inachtneming van de gevoelens van de nabestaanden.

Brancheblad Uitvaartzorg

Brancheblad Uitvaartzorg wordt uitgegeven door Uitvaart Media in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU).

Graftombe.nl

Graftombe wil zoveel mogelijk begraafplaatsen en kerkhoven in Nederland digitaliseren en gratis op internet beschikbaar stellen voor genealogen en andere belangstellenden

Grafzerkje (België)

Grafzerkje was een ietwat losse verzameling van enthousiaste begraafplaatsfanaten die bezoeken organiseerden naar funerair interessante plaatsen in binnen- en buitenland. Zij namen op individuele basis ook initiatieven om waardevolle grafmonumenten van de ondergang te redden door het restaureren en / of het overnemen van verlopen concessies.

Association of Significant Cemeteries of Europe

De Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE) is een Europees netwerk dat bestaat uit openbare en particuliere organisaties, die de zorgen voor begraafplaatsen die van historische betekenis te zijn. ASCE in een non-profit organisatie met een duidelijke en mondiaal karakter.

Museum für Sepulkralkultur (Kassel, Duitsland)

Het museum voor funeraire cultuur is gewijd aan de dood in al zijn facetten, een onderwerp dat bij veel mensen emoties, misschien zelfs zorgen en angst veroorzaakt.

Find A Grave – Millions of Cemetery Records

Find A Grave is een gratis bron voor het vinden van de laatste rustplaatsen van beroemde mensen, vrienden en familieleden. Met miljoenen namen is het een waardevol instrument voor genealogen en geschiedenisliefhebbers.

Epitaaf – Vereniging voor funeraire grafkunst (België)

Epitaaf vzw werd opgericht eind 1984 door een groep enthousiastelingen met een persoonlijke en/of beroepsgebonden belangstelling voor begraafplaatsen, kerkhoven en graftekens.

Monumental Brass Society (Verenigd Koninkrijk)

De website Monumental Brass Society is voor personen die geïnteresseerd zijn in bepaalde aspecten van monumentale messing of geelkoper en ingekerfde platen van alle periode in alle landen.

Church Monuments Society (Verenigd Koninkrijk)

Church Monuments Society is er voor mensen die belangstelling hebben in kerkelijke monumenten van alle soorten en uit alle periodes.