Home >> Over ons >> Terebinth in de media

 • Vrijdag 14 juni om 08.15 uur was Korrie Korevaart te gast in het KRO-NCRV programma De Ochtend op NPO klassiek over wandelen op begraafplaatsen.

  NPO klassiek themaweek rust en kalmte: wandelen op begraafplaatsen

  Wanneer je een wandeling gaat maken, denk je misschien niet meteen aan een begraafplaats. Toch wordt deze plek steeds populairder onder wandelaars. Het is namelijk een erg mooie plek om kalmte te vinden, vertelt Korrie Korevaart van De Terebinth aan Andrea van Pol bij De Ochtend. De Terebinth zet zich in voor het behoud van waardevolle begraafplaatsen, onder meer met wandelroutes.

  Het gesprek duurt ongeveer vijf minuten en is via deze link te beluisteren. Klik daarna op de knop

  14 juni 2024

 • Stichting Terebinth in RTL4 programma EditieNL: begraafplaatsen mogen wel wat meer aandacht en waardering krijgen.

  Terebinth in Editie NL

  Donderdag 6 juni was er een item over het belang van begraafplaatsen in het RTL 4 programma Editie NL. Het artikel vind u hier. En de uitzending kunt u via deze link bekijken. Item begint bij 08:10.

  6 juni 2024

 • Korrie Korevaart in dagblad Trouw.

  Begraafplaatsen zijn net zo belangrijk als molens en kastelen

  Op 4 juni verscheen in dagblad Trouw een artikel n.a.v. de (aanstaande) onthulling van het Gouden Tererbinth schildje op begraafplaats Groenesteeg in Leiden. In het artikel wordt Korrie Korevaart geïnterviewd.

  5 juni 2024

 • Funerair historicus Wim Cappers vertelt

  Het Spoor Terug: De as van Multatuli

  Funerair historicus Wim Cappers, oud-redacteur van het blad Terebinth, vertelt in Het spoor terug (het tweede deel van het programma OVT van de VPRO) van 24 september 2023 over de as van Multatuli, samen met biograaf Dik van der Meulen. Multatuli was de eerste Nederlander die zich liet cremeren. Uniek want dat was in zijn tijd nog verboden. Waarom koos hij daar dan toch voor? Wim Cappers publiceerde in 1999 zijn boek Vuurproef voor een grondrecht – over de geschiedenis van 125 jaar crematie. Ook Multatuli komt daarin voor…

  LUISTER (fragment begint bij 1:21)

  24 september 2023

 • Interview Korrie Korevaart bij Omroep Flevoland

  In Zeewolde moeten 37 graven bewaard worden

  Op de begraafplaats moeten in ieder geval 37 graven niet worden geruimd, ook al is het grafrecht verlopen. Dat vindt cultuurhistorica Korrie Korevaart van de Universiteit Leiden. Op grond van welke criteria wil zij die 37 behouden? Ze vertelde het op zaterdag 18 februari 2023 in het programma Weekendcafé Zeewolde.

  LUISTER

  18 februari 2023

 • Interview Anita van Breugel op OHN

  Begraafplaatsen zijn oase van rust, maar ook een plek vol verhalen

  Cultuurhistoricus Anita van Breugel vertelt over haar werk voor Terebinth en de website Oneindig Noord-Holland publiceerde op 18 februari 2023 het interview met haar. Begraafplaatsen zijn niet alleen plekken waar we onze doden een laatste rustplaats gunnen. Ze zijn ook een oase van rust en groen èn ze geven een tijdsbeeld. De landelijke stichting Terebinth bekommert zich dan ook om het funeraire erfgoed. Ze stimuleert het opknappen van verwaarloosde begraafplaatsen en grafmonumenten, maar organiseert ook lezingen en rondleidingen.

  LEES MEER

  16 februari 2023