Home >> Publicaties >> Verslagen >>Grafkelder landgoed Eyckenstein

8 mei 2024

Een goed voorbereid bezoek, want Terebinth publiceerde vooraf twee artikelen (in 2020-4 en 2024-1) over de grafkelder op landgoed Eyckenstein in Maartensdijk. Op de middag van het bezoek hield Lex van Boetzelaer, als vertegenwoordiger van de eigenaren, een gedegen presentatie over de geschiedenis van de grafkelder en de recente restauratie. Na de koffie met oranje tompouce – het was Koningsdag – gingen de achttien deelnemers met hem op pad. De jongste deelnemer was 12 jaar.
Best spannend toen de twee hekken van de kelder opengingen. Daar bleef het echter bij: in het slot stevige, houten deur was geen beweging te krijgen. Van Boetzelaer ving deze tegenslag evenwel uitstekend op met een exclusieve tour over het landgoed, zodat iedereen pas laat in de middag aan een drankje toekwam. Zoals altijd wisselden de deelnemers in een gezellige sfeer funeraire kennis en ervaringen uit.
Vanzelfsprekend gaat Terebinth dit bezoek een keer overdoen, maar dan compleet mét een bezoek aan het binnenste van de kelder.

Bij het bezoek aan de grafkelder op landgoed Eyckenstein in Maartensdijk op Koningsdag, 27 april, zijn foto’s gemaakt door fotograaf Ed Kuik. Klik op een foto om ze groter te zien.

Landgoed Eyckenstein

Bezoek grafkelder

Uitreiking Gouden Terebinth 2024
Onthulling schildje Groenesteeg