Laden Evenementen

Alle Evenementen

De Gouden Terebinth, de funeraire prijs die het bestuur van Terebinth (de stichting die zich hard maakt voor funerair erfgoed) in 2015 instelde, wordt op 24 februari a.s. voor de vijfde keer uitgereikt. Iedereen is van harte welkom, maar aanmelding (uiterlijk 15 februari) is vereist, via het formulier op de Gouden Terebinth pagina. Daar vindt u ook het programma.

Winnaar van deze prijs is de organisatie of de persoon die zich volgens de jury uitzonderlijk heeft ingezet voor het behoud van de (historische) begraafplaats. De drie nominaties zijn uit 15 kandidaten geselecteerd. Geen eenvoudige klus omdat de kandidaten in soort en karakter veel van elkaar kunnen verschillen. De genomineerden zijn, in willekeurige volgorde:

  1. 1. Stichting Begraafplaatsen Oosterwolde en Fochteloo;
  2. 2. Stichting tot instandhouding Begraafplaats Groenesteeg;
  3. 3. Vrienden van Beth Chaim, de Joodse begraafplaats in Veenendaal.

Op zaterdag 24 februari 2024 vanaf 13.00 uur krijgen de drie genomineerden de gelegenheid hun project te presenteren op een feestelijke bijeenkomst die tot 16.30 uur zal duren. Een deskundige jury , die bestaat uit Sonja van der Meer (directeur Het Drentse Landschap), Ronald Stenvert (bouw- en architectuurhistoricus) en Aad van Uffelen (bloemenarrangeur en floraal vormgever), bepaalt dan wie de winnaar van de Gouden Terebinth 2024 wordt. Deze ontvangt dan de wisselbeker (nu nog in handen van de winnaar van 2022: de stichting Vrienden begraafplaats Keern te Hoorn) en de geldprijs (van 1.000 euro, te besteden aan een funerair doel) uitgereikt. De locatie is: Uitvaartcentrum De Grote Haar, Haarweg 1a, 4205 NC Gorinchem.

Ga naar de bovenkant