Laden Evenementen

Alle Evenementen

Op Koningsdag, 27 april a.s., organiseert Terebinth een rondleiding in de grafkelder op landgoed Eyckenstein in Maartensdijk. Vooraf gaat een presentatie van Lex van Boetzelaer, een van de bewoners van landgoed Eyckenstein, over de historie en de restauratie van de grafkelder.
Dit is een van de oudste particuliere grafkelders in Nederland, het oudste deel is uit 1811. Er zijn hier 24 mensen in bijgezet, onder wie een aantal vooraanstaande personen. De bekendste is Adriaan Hendrik Eyck (1725-1802), die een belangrijke rol heeft gespeeld in de Patriottentijd. In 2021 kreeg de kelder de status van rijksmonument en in 2023 volgde er een grondige restauratie.

De presentatie is in restaurant Mauritshoeve, Maartensdijkseweg 9, 3723 MC Bilthoven. Inloop vanaf 14.00 uur, de presentatie begint om 14.30 uur. Vanaf het restaurant is het ruim twintig minuten lopen naar de grafkelder, die niet per auto bereikbaar is. Mensen die slecht ter been zijn, kunnen wel langs de Eikensteeg parkeren. Daarna is het nog vijf minuten lopen. Einde van dit bezoek: ca. 16.30-17.00 uur.
In de ochtend is het goed wandelen in deze omgeving; lunch en/of diner gelieve u zelf te reserveren in het restaurant. Kosten deelname: 25 euro (voor donateurs; 30 euro voor niet-donateurs; incl. koffie/thee). Alle belangstellenden zijn welkom, maar het aantal deelnemers is beperkt. Deelname op volgorde van aanmelding (uiterlijk 20 april a.s.) via onderstaand formulier (op 30 april verwijderd).

Ga naar de bovenkant