Menu
top-banner-29.jpg

Terebinth 2021-2

Terebinth 2021 2 cover Aansluitend bij het thema van het Weekend van de Begraafplaats, is de rode draad in dit nummer  'liefde'.  U vindt er veel vormen van in dit nummer, variërend van een kerkhof en congregatie met 'Liefde' in de naam, zorg voor rouwenden met spijs en drank, tot een min of meer verborgen manier om katholieke doden in gewijde aarde te begraven. Ook de liefde van vrijwilligers voor beheer en behoud van begraafplaatsen, die van een kunstenares om letters te hakken - en de resultaten daarvan op begraafplaatsen en kerkhoven.

Lees meer...

Terebinth 2021-1

TB2021 1 coverHet hoofdartikel is van Wim Cappers. Hij beschrijft driekwart eeuw zorg om het behoud van funerair erfgoed als herinnering en eerbetoon aan Henk Kok die in januari overleed op 97-jarige leeftijd. Een boeiend overzicht en een eerlijk portret.
Daarnaast aandacht voor de Chinese begraafplaats op Kranenburg in Zwolle: Christoph Jedan (Hera-project) schetst de ontstaansgeschiedenis van zo’n ‘migranten’-begraafplaats en Bert Pierik maakte er een fotoreportage over. Andere begraafplaatsen die aan bod komen zijn Groenesteeg in Leiden en Begraafplaats Hofstraat in Winschoten.
Jedans artikel bevat een impliciete reactie op het in november verschenen LOB-rapport over de begraafplaats van de toekomst. Koos Brandon Bravo schreef er een recensie van.

Lees meer...

Een nummer van Terebinth nabestellen?

Wilt u een nummer van Terebinth nabestellen? Neem dan contact met ons op via deze link. Voor alle nummers geldt: zolang de voorraad strekt.
Oudere jaargangen (t/m 2019) zijn als pdf beschikbaar op deze site.