Menu
top-banner-20.jpg

Terebinth 2022-2 verschenen

TB2022 2 cover

 

Het openingsartikel van Irene Stengs behandelt publieke rouw, aan de hand van de 'casus' Peter R. de Vries. Van Bert Lever staan in het juninummer een laatste column en een laatste artikel in zijn functie als voorzitter van stichting Terebinth, én er is een korte kennismaking met Anita van Loon, de nieuwe voorzitter. Levers uitvoerige artikel behandelt de sporen van Transvaal die op Oud Eik en Duinen in Den Haag te vinden zijn. U kunt het hier alvast lezen.

De winnaar van de Gouden Terebinth, de Vrienden van begraafplaats Keern in Hoorn, krijgt aandacht in een artikel en de begraafplaats zelf in de fotoreportage en op de voorzijde.

Foto omslag: Begraafplaats Het Keern, met zicht op de kapel met het carillon.
Foto Bert Pierik

Lees meer...

Terebinth 2022-1

TB2022 1 cover

 

Een nieuw jaar dient zich aan, op dit moment zonder beperkende maatregelen. Die golden nog wel bij de uitreiking van de Gouden Terebinth, maar de vreugde was er niet minder om. Korrie Korevaart schreef een verslag van de uitreiking, Clasien de Vries maakte de foto's.
Liesbeth Vermeulen bezocht begraafplaats Rustoord in Diemen. Tien jaar geleden deed Terebinth aanbevelingen om de begraafplaats op te knappen: hoe staat het er nu voor?
Een ander Rustoord (in Nijmegen) bestaat 125 jaar. Peter Altena en Peter de Beukelaer maakten een - in mei te verschijnen - gids.

Foto omslag: Het Brumsteede-monument op de Noorderbegraafplaats in Assen
Foto Bert Pierik

Lees meer...

Een nummer van Terebinth nabestellen?

Wilt u een nummer vanTerebinth nabestellen? Neem dan contact met ons op via deze link. Voor alle nummers geldt: zolang de voorraad strekt. Oudere jaargangen (t/m 2021) zijn als pdf beschikbaar op deze site.