Menu
top-banner-13.jpg

Weekend van de begraafplaats - Wandelen over de groene zoden

Het Weekend van de Begraafplaats is dit jaar helaas niet doorgegaan. Het thema, 'Begraafplaatsen: vol liefde', verhuist mee naar volgend jaar: 28-30 mei 2021. Des te meer reden om nu onze prachtige begraafplaatsen en kerkhoven te ontdekken. Vast en zeker ligt er wel een bij u in de buurt: een idee voor een fietstocht of wandeling.
 
Ons boek met wandelingen op begraafplaatsen, Over de groene zoden, is helaas uitverkocht. Wel is de pdf verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (kosten: € 7,50).

Winnaar Gouden Terebinth 2020: Stichting Sovjet Ereveld

DSC01815uitsnede verkleindDe Gouden Terebinth, de tweejaarlijkse prijs van de stichting Terebinth voor organisaties die zich inspannen voor funerair erfgoed, is op 8 februari 2020 uitgereikt aan de Stichting Sovjet Ereveld in Leusden. De stichting krijgt de prijs voor haar niet-aflatende inzet om de herinnering levend te houden aan 865 oorlogsslachtoffers uit de Sovjet-Unie die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland zijn gesneuveld of op andere wijze zijn omgekomen. 

Initiatiefnemer en directeur Remco Reiding ontving de prijs in de volle aula van begraafplaats Tolsteeg in Utrecht uit handen van Bert Lever, voorzitter van Stichting Terebinth. De prijs bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van € 1000, dat wordt besteed aan grafbezoek van familieleden van soldaten en een bijeenkomst voor publiek met deze nabestaanden.  

Lees meer...

Actuele berichten

Actuele berichten uit de funeraire wereld vindt u op
onze Facebookpagina.

Agenda onder voorbehoud