Dit nummer is het podium voor de eerste column van de nieuwe voorzitter, Anita van Loon. De rubriek Mens & plek laat de lezers kennismaken met Corine Hendriks, nieuw redactielid. Het Verdrag van Faro kent nog niet iedereen, maar Riemer Knoop legt uit wat het inhoudt. De praktische illustratie levert de situatie in Naaldwijk rond de dreigende ruiming van de R.K. Begraafplaats aan de Dijkweg. Toegevoegd:

Het decembernummer heeft een scheepsramp uit 1907 als rode draad. Op het omslag staat het graf van loods Bronder, die bij de ramp met veerboot SS Berlin bij Hoek van Holland het leven liet. De funeraire wandeling gaat over begraafplaats Kleverlaan in Haarlem. Stafofficier Bart Aalberts vertelt wat er bij het bergen van vliegtuigen komt kijken – en dat is nog lang niet alles in dit nummer.

Een onverwachte Terebinth-excursie naar het mausoleum van keizer Wilhelm II bij Huis Doorn, leverde meteen een artikel van Wim Cappers op. Hij brengt nieuws over de architect van dit bouwwerk.

Aandacht is er ook voor vogels en korstmossen in dit gevarieerde nummer, evenals als voor de ambachtelijke kant van ons funerair erfgoed: Tjitske Zuiderbaan schrijft over de restauratie van een prachtig grafmonument op de Noorderbegraafplaats in Assen.

Foto omslag: Lente op Gedenkpark Zutphen. Foto Bert Pierik

Inhoud

2 Redactioneel
2 Mens & plek: Arti Ponsen
4 De drie begraafplaatsen van Anda Kerkhoven
8 Funeraire wandeling: Gedenkpark Zutphen
12 Vrijheidsstrijders op Algemene Begraafplaats Crooswijk
16 Fotoreportage: Gedenkpark Zutphen
18 Begraafplaatsen bij landgoederen, kastelen en buitenplaatsen
22 Begraafplaatsen in Limburgs zoeksysteem AEZEL
25 Terebinthnieuws en Boeken
26 Leren op een begraafplaats
30 Terebinthnieuws en Noordenwind
31 Uit het veld: Nicoline Zemering
32 Toen… in Leiden

Een nummer van Terebinth nabestellen?

Wilt u een nummer vanTerebinth nabestellen? Neem dan contact met ons op. Voor alle nummers geldt: zolang de voorraad strekt.