Menu
top-banner-05.jpg

Buitenlandse websites

Filter
Toon # 
Titel

Weblink Grafzerkje (België)

Grafzerkje was een ietwat losse verzameling van enthousiaste begraafplaatsfanaten die bezoeken organiseerden naar funerair interessante plaatsen in binnen- en buitenland. Zij namen op individuele basis ook initiatieven om waardevolle grafmonumenten van de ondergang te redden door het restaureren en / of het overnemen van verlopen concessies.

Weblink Association of Significant Cemeteries of Europe

De Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE) is een Europees netwerk dat bestaat uit openbare en particuliere organisaties, die de zorgen voor begraafplaatsen die van historische betekenis te zijn. ASCE in een non-profit organisatie met een duidelijke en mondiaal karakter.

Weblink Museum für Sepulkralkultur (Kassel, Duitsland)

Het museum voor funeraire cultuur is gewijd aan de dood in al zijn facetten, een onderwerp dat bij veel mensen emoties, misschien zelfs zorgen en angst veroorzaakt.

Weblink Find A Grave - Millions of Cemetery Records

Find A Grave is een gratis bron voor het vinden van de laatste rustplaatsen van beroemde mensen, vrienden en familieleden. Met miljoenen namen is het een waardevol instrument voor genealogen en geschiedenisliefhebbers.

Weblink Epitaaf - Vereniging voor funeraire grafkunst (België)

Epitaaf vzw werd opgericht eind 1984 door een groep enthousiastelingen met een persoonlijke en/of beroepsgebonden belangstelling voor begraafplaatsen, kerkhoven en graftekens.

Weblink Monumental Brass Society (Verenigd Koninkrijk)

De website Monumental Brass Society is voor personen die geïnteresseerd zijn in bepaalde aspecten van monumentale messing of geelkoper en ingekerfde platen van alle periode in alle landen.

Weblink Church Monuments Society (Verenigd Koninkrijk)

Church Monuments Society is er voor mensen die belangstelling hebben in kerkelijke monumenten van alle soorten en uit alle periodes.