Menu
top-banner-05.jpg

Terebinth 2019-4

Tijdschrift Terebinth 2019-4Het decembernummer van Terebinth heeft een toepasselijke, winterse cover, met een foto gemaakt door Hugo Veerkamp. Uit Veerkamps bijzondere fotocollectie stelden we ook de fotoreportage op de middenpagina’s samen – in Uit het veld komt hij bovendien zelf aan het woord.
Veel aandacht voor versterken van biodiversiteit deze keer: zowel op begraafplaatsen als geheel, via groenbeheer, als in het klein in tuintjes op individuele graven.

Lees meer...

Terebinth 2019-3

Tijdschrift Terebinth 2019-3Een themanummer over familiebegraafplaatsen, waarin zoals altijd veel te ontdekken en te zien is.

Wim Cappers schreef de historische inleiding bij dit thema en Bert Pierik wandelde en fotografeerde op drie in grootte en aanzicht heel verschillende familiebegraafplaatsen. Drie redacteuren schetsen beknopt vier min of meer verborgen familiebegraafplaatsen, kortom er is veel bijzonders te bekijken. Maar wist u dat ‘begraven in eigen grond’ nog steeds mag? Al zijn er vaak wat juridische klippen te omzeilen voor het zover is – wat Willem van der Putten helder schetst. Daarnaast haken ook ‘Mens & Plek’ en ‘Uit het veld’ aan bij dit thema.

Lees meer...

Terebinth 2019-2

Terebinth 2019 2

Voor het Weekend van de Begraafplaats op 24 t/m 26 mei bevat dit nummer een katern rond het thema: ‘Een plek vol verhalen...'. Als er ergens verhalen te vertellen zijn, dan is het wel op de begraafplaats. Bijvoorbeeld over vader en dochter Van der Waals: hij Nobelprijswinnaar, zij dichteres. Of over de geschiedenis van een hergebruikt graf: wie lagen er eerder in het graf waarin de vrouw van schrijver Maarten Biesheuvel werd begraven?

Lees meer...

Terebinth 2019-1

Terebinth 2019 1 cover 400

Oud-hoofdredacteur Wim Cappers mocht nog één keer de inhoud van een nummer van het blad bepalen: hij koos de onderwerpen en de auteurs.

Als resultaat is te zien wat hem 25 jaar lang als (hoofd)redacteur van het blad heeft beziggehouden: ons funeraire verleden én de toekomst van de klassieke begraafplaats. Drie kenners van de funeraire wereld (Anja Krabben, Jasper Enklaar en Leon Bok) vertellen op zijn verzoek samen in één artikel hoe ze deze toekomst zien. Hun verwachtingen zijn somber, maar toch zien ze lichtpuntjes en dragen ze oplossingen aan voor de problemen rond het voortbestaan van de klassieke begraafplaats. In een apart artikel komt Wim Cappers zelf aan het woord, geïnterviewd door Anja Krabben.

Lees meer...

Een nummer van Terebinth nabestellen?

Wilt u een nummer van Terebinth nabestellen? Neem dan contact met ons op via deze link. Voor alle nummers geldt: zolang de voorraad strekt.
Oudere jaargangen (t/m 2018) zijn als pdf beschikbaar op deze site.