Menu
top-banner-04.jpg

Exclusief voor Terebinth-donateurs!

De Utrechtse kunsthistorica Sanne Frequin gaat de graftombe van bisschop Gwijde van Avesnes digitaal restaureren. Gwijde van Avesnes was bisschop van Utrecht van 1301 tot 1317.
Het praalgraf in de Domkerk is in slechte staat. Echt restaureren is te duur, maar digitaal kan Sanne er veel aan doen! Het gerestaureerde grafmonument is over een tijdje met een speciale app te bezichtigen, want intussen heeft ze succesvol aan crowdfunding gedaan om de kosten van haar reconstructie te dekken. Zie voor alle informatie over het project ‘Geef de tombe van Gwijde weer kleur’: Link

Voor donateurs van de Terebinth wil Sanne een speciale rondleiding geven op zaterdag 11 februari, om 11.00 uur. Ze vertelt dan meer over haar onderzoek naar de tombe. Er is een zeer verlaagde toegangsprijs voor donateurs van Terebinth van € 30 per persoon. De opbrengst wordt besteed aan haar project.
De rondleiding begint in het Domcafé, waar Sanne Frequin ons bij een kopje koffie zal inwijden in haar onderzoek naar Gwijde. Daarna volgt een tour door de Domkerk, met als hoogtepunt natuurlijk de tombe van Gwijde en de Avesneskapel.
 
Aanmelding is vereist, want bij minder dan 10 aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.
 
Laat weten dat u komt aan Korrie Korevaart, via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06 2417 3646.
Graag per omgaande, maar uiterlijk op dinsdag 7 februari!
Betaling graag vooraf via overmaking naar rekeningnummer NL 92 INGB 0000 3355 36 (BIC INGBNL2A), t.n.v. Terebinth, stichting voor funerair erfgoed te Den Haag o.v.v. uw donateursnummer, of ter plekke gepast en contant bij Korrie Korevaart.

Graag tot ziens bij het graf van Gwijde!
bestuur Stichting Terebinth

Actuele berichten

Actuele berichten uit de funeraire wereld zijn ook te lezen op
de Facebookpagina van Stichting Terebinth.

Agenda onder voorbehoud