Menu
top-banner-14.jpg

Themamiddag op 26 januari 2019: zandlopers in Oosterhout

Zandlopers in Oosterhout De zandloper is het funeraire symbool bij uitstek. Het staat voor de vergankelijkheid, het verglijden van de tijd en is op talloze begraafplaatsen te vinden, zoals op grafstenen en op toegangshekken.
Sommige mensen verzamelen ze ook, en iemand als Theo Adriaanse kan boeiend vertellen over zijn verzameling. Hij heeft er bijna 6.000, als voorwerp of als afbeelding. Zijn totale verzameling heeft ook andere funeraire kanten: er zijn bijvoorbeeld ook sieraden met haarwerkjes en begraafpenningen in opgenomen.

Vandaar dat Terebinth een bezoek organiseert aan zijn verzameling in Oosterhout (zie ook www.zandlopers.nl). Het bezoek begint om 14.00 uur. De rondleiding met uitleg duurt ruim een uur. Voor donateurs is deelname gratis; niet-donateurs betalen 5 euro over te maken op NL92 INGB 0000 3355 36 t.n.v. Stichting Terebinth te Leiden, o.v.v. zandlopers. Aanmelding: uiterlijk 20 januari 2019 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (of tel. 06 2417 3646).

Theo Addriaanse - verzameling zandlopers

Actuele berichten

Actuele berichten uit de funeraire wereld zijn ook te lezen op
de Facebookpagina van Stichting Terebinth.

Agenda onder voorbehoud