Menu
top-banner-11.jpg

Over de groene zoden

Over de groene zodenWandelen over begraafplaatsen in Nederland

Zwerven over het oude Père Lachaise in Parijs, het omvangrijke Zentralfriedhof in Wenen, de joodse begraafplaats in Praag of het romantische dorpskerkhof in Frankrijk, velen van ons bezoeken tijdens een vakantie in het buitenland weleens een begraafplaats.

In eigen land zijn begraafplaatsen veel minder bekend en geliefd. Soms komen we er alleen bij een uitvaart van een geliefde of bekende. Toch is het ook in Nederland de moeite waard eens op een ander moment een begraafplaats te bezoeken. Deze plekken hebben vaak een bijzondere landschapsarchitectuur, indrukwekkende monumenten en interessante flora. Er heerst een sfeer van sereniteit, waar bezoekers in alle rust kunnen gedenken en overdenken.

Lees meer...

Over 25 jaar

Terebinth jubileumboek: Over 25 jaar.Terebinth jubileumboek: Over 25 jaar.
De toekomst van de funeraire cultuur.

Op 24 september 2011 vierde de vereniging haar 25-jarig bestaan. Bij die gelegenheid werd een jubileumboek uitgebracht, waarin ruim veertig autoriteiten op funerair gebied hun visie geven op de toekomst en ontwikkeling van de funeraire wereld. In het boek worden zoveel mogelijk alle aspecten rond dood en begraven toegelicht. In vier onderdelen wordt gesproken over:

  • Rondom de dood – cultuurhistorie
  • Het Afscheid – uitvaartcultuur
  • Dodenbezorging – begraafcultuur
  • Herinneringscultuur – gedenken en herdenken, graftekens, enz

Nu te koop voor €5 excl. € 3,00 verzendkosten.
Bestellen: stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefonisch 071 5142894 of Bureau De Terebinth, Oude Vest 231, 2312 XZ Leiden.